Tomio Okamura prezidentem ? NE !

26. 01. 2012 8:00:00
Poslední dobou se s články a komentáři zabývající se přímou volbou prezidenta rozstrhl pytel. Když pomineme diskuze, jestli je tento druh volby správný, nabízí se tu jedna důležitá otázka - Kdo by se měl stát příštím českým prezidentem ?!

V různých nominacích - ať v hospodách, nebo na internetu - se nabízí mnoho kandidátů, nicméně jeden z nich poslední dobou značně vyčnívá. Jedná se o Tomia Okamuru. Všichni určitě znáte tohoto moravsko-japonského podnikatele, který začíná být velkým favoritem na zmiňované prezidenské volby. Ačkoliv nadpis tohoto článku může vyvolávat představu, že pana Okamuru nemám v oblibě, není tomu tak. Rozhodně nepatřím mezi ortodoxní fanoušky této osoby, občas s jeho názory absolutně nesouhlasím, nicméně určitá naklonost tu je. Možná proto si teď kladete otázku, proč pana Okamuru na hradě nechci.

Odpověď je značně jednoduchá. Proč by člověk, který má možnost a velký potenciál naší zemi posunout k lepšímu, měl zakořenit na hradě ? Prezident České Republiky - Zní to krásně, majestátně a mocně. Realita je jiná. Jakožto prezident, by pan Okamura nemohl prakticky nic. Nejsem politolog a možná se pletu, každopádně si myslím, že prezident je pouze na ozdobu. Sem tam řekne svůj názor na určitý problém do médií, hodí řeč s předsedou vlády, večer zajde do divadla, poněvadž se chce ukázal ve společnosti a dát tím najevo, že je v pohodě. Ptám se sám sebe, k čemu je to dobré ?

Za předpokladu, že to pan Okamura myslí s politickou kariérou vážně a chce úpřímně pomoci České Republice a občanům v ní, měl by se na šaškování na hradě vyprdnout, sebrat všechnu svou odvahu do hrsti a následně skočit po hlavě do kalných vod parlamentu. Vody jsou to vskutku velice kalné, prohnilé a smrduté. Tomio by značnou dobu bloudíl, měl by problémy zvyknout si na tu všudepřítomnou zatuchlinu. Nicméně si myslím, že pan Okamura je člověk natolik schopný, aby nezabloudil a popral se s tím.

Tomio Okamura má mimo jiné výborné vlastnosti, které mu můžou pomoci stát se dobrým politikem. Umí vystupovat na veřejnosti, většina národa ho považuje za seriózní osobu, má trefné názory, je inteligentní a samozřejmě bohatý ! Fakt, že je Tomio při financích, považuji za velice důležitý - je to určitá prevence vůči korupci. Každopádně mnoho lidí pana Okamuru nemá rádo - možná kvůli jeho bohatství, možná kvůli jeho původu a možná kvůli jeho názorům. Obávám se toho, že se vstupem do politiky, by se řady odpůrců zvětšovaly. Politika je totiž nebezpečné prostředí a znepřátelit si národ v ní není vůbec těžké.

Uvidíme jak se pan Okamura nakonec rozhodne. Ač tak či onak, je více než-li jasné, že se v parlamentu tohoto pána s japonskými kořeny do určité míry bojí.

Autor: Jan Suchý | čtvrtek 26.1.2012 8:00 | karma článku: 17.50 | přečteno: 1312x

Další články blogera

Tato rubrika neobsahuje žádné články...

Další články z rubriky Politika

Jan Pavelec

ČR má se svým upoceným pojetím liberalismu 200 let zpoždění.

Podle Listiny základních práv a svobod se Česká republika nesmí vázat na jakoukoliv výlučnou ideologii či náboženské vyznání, a podle Ústavy má být státem sociálním, nikoliv (neo)liberálním.

28.3.2024 v 15:50 | Karma článku: 11.99 | Přečteno: 149 | Diskuse

Jan Bartoň

Přichází nový věk – volíme mezi tragédií a realismem

Pan Václav Vlk starší uveřejnil skvělý komentář k současné mezinárodní situaci pod titulkem Přichází nový věk tragédie. Abychom předešli tragédii, musíme zvolit realismus.

28.3.2024 v 10:00 | Karma článku: 27.60 | Přečteno: 559 | Diskuse

Petr Duchoslav

Ruský břeh Roberta Fica

Jsem proslovenský, dělám vlasteneckou a suverénní politiku, vše jen pro národ. Tak by se stručně dala charakterizovat politika staronového premiéra Roberta Fica. Zní to sice líbivě, ale realita je bohužel jiná.

27.3.2024 v 9:24 | Karma článku: 25.26 | Přečteno: 524 | Diskuse

Petr Štrompf

Utažený kremelský šroub. Stržený závit pak způsobí pohromu

Islamisté vraždící v Moskvě. Mrtví na obou stranách ukrajinské fronty. Represe režimu, žijícího ve strachu o sebe samého. Šrouby stále utahuje a bude je utahovat ještě víc.

26.3.2024 v 17:34 | Karma článku: 18.92 | Přečteno: 471 | Diskuse

Michal Sabó

Rudá záře nad Moskvou aneb mají teroristi právo na soucit?

Útok v Rusku, při němž útočníci v koncertním sále na okraji Moskvy v pátek zabili nejméně 133 lidí a mnoho dalších zranili, nám nastavil zrcadlo. Máme Rusko litovat?

26.3.2024 v 7:13 | Karma článku: 36.52 | Přečteno: 2311 | Diskuse
Počet článků 4 Celková karma 0.00 Průměrná čtenost 1400
Syn svého otce.

Rána pro britskou monarchii. Princezna Kate má rakovinu, chodí na chemoterapii

Britská princezna z Walesu Kate (42) se léčí s rakovinou. Oznámila to sama ve videu na sociálních sítích poté, co se...

Smoljak nechtěl Sobotu v Jáchymovi. Zničil jsi nám film, řekl mu

Příběh naivního vesnického mladíka Františka, který získá v Praze díky kondiciogramu nejen pracovní místo, ale i...

Rejžo, jdu do naha! Balzerová vzpomínala na nahou scénu v Zlatých úhořích

Eliška Balzerová (74) v 7 pádech Honzy Dědka přiznala, že dodnes neví, ve který den se narodila. Kromě toho, že...

Pliveme vám do piva. Centrum Málagy zaplavily nenávistné vzkazy turistům

Mezi turisticky oblíbené destinace se dlouhá léta řadí i španělská Málaga. Přístavní město na jihu země láká na...

Kam pro filmy bez Ulož.to? Přinášíme další várku streamovacích služeb do TV

S vhodnou aplikací na vás mohou v televizoru na stisk tlačítka čekat tisíce filmů, seriálů nebo divadelních...